CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

BabelFish Universal Translator Widget

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Tutorial Πως να φτιάξετε ένα μαξιλαράκι παιδικό απο παλιά ρουχαλάκια Βήμα-Βήμα

Εδώ είμαι με ένα νέο project ανακύκλωσης!!! Τα παλιά μικρά παιδικά ρουχαλάκια που δεν μπορούμε να δώσουμε (λόγω λεκέδων για παράδειγμα) μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε!!!! Φτιάχνοντας παιδικά μαξιλαράκια που θα στολίσουν το δωμάτιο των παιδιών μας!!! Με λίγα και οικονομικά υλικά και με πολλή αγάπη και φαντασία μπορούμε να κάνουμε θαύματα!!!


Ξεκινάμε λοιπόν.........
Θα χρειαστούμε:
  • 2 παιδικά μπλουζάκια κατά προτίμηση άλλου χρώματος το κάθε ένα! 
  • Ψαλίδι ρούχων
  • βελόνα και κλωστή
  • λίγη κόλλα ρούχων (προαιρετικό) 
  • Ματάκια ψεύτικα (προαιρετικό) 
  • Ραπτομηχανή (προαιρετικό αν και πολύ πολύ χρήσιμο χι χι ) 
  • ένα παλιό μαξιλάρι (θα χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του) 
  • μαρκαδόρους για ρούχα (προαιρετικό)

Σχεδιάζουμε στο ένα μπλουζάκι ένα ημικύκλιο με μαρκαδόρο ρούχων ή με λευκό μολύβι υφάσματος! επάνω εκεί κόβουμε με το ψαλίδι! Προσπάθησα να κρατήσω το περισσότερο ραμμένο μέρος για οικονομία χρόνου.

Κατόπιν κόβουμε τα δυο μανικια απο το δεύτερο μπλουζάκι μας και τα κονταίνουμε λίγο (θα μας χρησιμεύσουν ως αυτιά για το μαξιλαράκι μας και αν τα αφήσουμε στο αρχικό μέγεθος θα είναι πολύ μακριάαα)


Πρώτη κίνηση αφού έχουμε έτοιμο το εξωτερικό είναι να σταθεροποιήσουμε τα αυτάκια απο την πλευρά που θα ακουμπά στο πρώτο μας μπλουζάκι . Καλό είναι για να κάνει λίγο το σχήμα του αυτιού να τα ράψουμε ως εξής: Πρώτα να διπλώσουμε το μανικάκι στη μέση και μετά να ξαναδιπλώσουμε στη μεση τις δυο άκρες απο την αντίθετη πλευρά!Προσοχή το κάνουμε απο την καλή πλευρά του μανικιού


Μετά σταθεροποιούμε με βελόνες στο σημείο που θέλουμε να βάλουμε τα "αυτιά" μας . Ο τρόπος που το κάνουμε είναι ο εξής: Εχουμε γυρισμένο απο την αναποδη το μπλουζάκι και το ανοίγουμε τοποθετώντας απο την καλή τους μεριά τα αυτιά και με το μέρος που έχουμε ραψει να περισσεύει απο την επάνω πλευρά για να ραφτεί .

Κατόπιν ράβουμε το ημικύκλιο κι έτσι σταθεροποιούμε και τα αυτιά.

Εχουμε σχεδόν τελειώσει.
Γυρνάμε απο την καλή και τώρα έχουμε ένα αποτέλεσμα κάπως έτσι




Άνοίγουμε το παλιό μαξιλάρι και γεμίζουμε ένα ένα τα αυτάκια του μαξιλαριού μας. Αφού βάλουμε την επιθυμητή ποσότητα γυρνάμε το επάνω μέρος προς τα μέσα και ράβουμε προσεχτικά για να σφραγίσουμε τα αυτάκια μας.


Μετά γεμίζουμε το βασικό μέρος με την επιθυμητή ποσότητα και ράβουμε για να σφραγίσουμε.



Επειτα πιάνουμε τις δυο άκρες και ράβουμε την μια επάνω στην άλλη.

Κατόπιν βάζουμε ο,τι φανταζόμαστε οτι μπορεί να αντιπροσωπεύει το μαξιλαράκι μας , ματάκια , κορδελίτσες κλπ. Το δικό μου μαξιλαράκι έχει δυο όψεις. Η μια όψη είναι ένα ελεφαντάκι (λόγω της τρύπας βάζοντας το χέρι μου μέσα έχω και την προβοσκίδα) και απο την άλλη πλευρά έχω ένα ψαράκι !!!!


Καλή επιτυχία σε όλους


Πολλά φιλιά
Μαρία Ζ

21 σχόλια:

  1. Τι να σκεφτω...παρα μονο οτι ειναι τελειο!!!!!φοβερη ιδεα! μπραβο σου.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκιά lourdi το σχόλιο σου με χαροποιεί ιδιαίτερα!!! Είναι γνωστό οτι οι δημιουργίες σου είναι μοναδικές οπότε μόνο τιμή μπορώ να αισθανθώ απο αυτά σου τα λόγια!!!

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!ΑΠΙΘΑΝΗ!!!!ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή ιδέα σου!! Εγώ την εφαρμόζω τώρα πια στα δικά μας μαξιλάρια όταν φθαρεί πολύ το εσωτερικό κάλυμμα του μαξιλαριού.Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαριστηση απο το να διαβάζω ξανά και ξανά το σχόλιο σου!!! Σε ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειρηνη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! και φυσικά χαίρομαι ιδιαίτερα που η ιδέα της "ανακύκλωσης" υπάρχει μέσα σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξυπνη ιδεα ανακυκλωσης!!!Εχεις ξεφυγει ,,,χαχαχαχα!!!!!!Αφησες τα κρακελε και εχεις πιασει την ραπτομηχανη και μεγαλουργεις.
    Ενα μεγαλο φιλι στην γλυκια μου Μαρια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξάνδρααααααααααααααα χα χα χα είχα πολλά τέτοια ρουχαλάκια και ήθελα κάπως να τα αξιοποιήσω!!! Τα κρακελέ δεν τα αφήνω με τίποτα (ξέρεις πως κολλάς χα χα χα) Κι εσύ είσαι πολύ μπροστά φιλη!!! Φτιάχνεις κομψοτεχνήματα-αριστουργήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλα ρε Μαρία...τι λες τώρα!!! Καταπληκτικό καλέ! Μπράβο σου, φοβερή ιδέα!
    (ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου!)
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Maria Z. δεν αφηνεις τα σάπια;
    Αν συνεχίσεις να με κοροιδεύεις συνοδεία Μεγάλων δυνάμεων (βλέπε Αλεξάνδρα!) θα σε προκαλέσω σε διαγωνισμό κρακελέ! Τι νόμιζες οτι δεν θα τα κατάφερνα;κούνια που σε κούναγε...
    Εγω όμως επειδή είμαι ανωτέρου,θα καταθέσω τον θαυμασμό μου για την σημερινή δημιουργία. Σου βγάζω το καπέλο και σου στέλνω ενα γλυκό φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να μάθω τι σκέφτεσαι!!!

Related Posts with Thumbnails