CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

BabelFish Universal Translator Widget

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Πώς να ”διαβάζετε” ένα πρόσωπο

Συναντάτε έναν νέο πελάτη σήμερα, έναν διευθύνοντα σύμβουλο που χρειάζεστε τη συμφωνία για να διασφαλίσετε τη θέση σας στο διοικητικό συμβούλιο ή απλώς(;) το πρόσωπο που συγκεντρώνει το ερωτικό σας ενδιαφέρον.
Έχετε την άποψή σας και μια γενική στρατηγική για το πως θα πετύχετε το σκοπό σας, αλλά πάντοτε υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος μπορεί να αλλάξει τους όρους του ”παιχνιδιού”. Μακάρι να μπορούσατε να καταλάβετε τι τύπος είναι μόνο και μόνο κοιτάζοντάς τον.
Μπορείτε! Λέγεται ”διάβασμα” προσώπου και οι άνθρωποι εξασκούν αυτές τις τεχνικές εδώ και αιώνες. Αν και η επιστημονική χρεωκοπία του χαρακτηρολογικού μοντέλου είναι γεγονός εδώ και περισσότερο από 100 χρόνια (κάποτε αποτελούσε βασικό εργαλείο της εγκληματολογίας), υπάρχουν πολλά που μπορείτε να διαπιστώσετε μόνο από την ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου.
Σήμερα, οι επιστήμονες έχουν κατηγοριοποιήσει αυτές τις πρακτικές ως ψευδεπιστήμες και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα. Τυγχάνουν της ίδιας ακριβώς μεταχείρισης με την αστρολογία: μια αναπόδεικτη αλλά αβλαβής θεώρηση των πραγμάτων.
Το διάβασμα προσώπου ενέχει τέτοια πολυπλοκότητα, που άλλοι αφιερώνουν ολόκληρη τη ζωή τους. Δεν θα πάμε τόσο μακριά. Θα παραμείνουμε στα στοιχειώδη και πιο βοηθητικά στοιχεία της πρακτικής αποδεχόμενοι το ποσοστό λάθους που είθισται να περιέχουν οι γενικεύσεις. 

Εδώ και αιώνες, οι άνθρωποι προσπαθούν να αποκτήσουν διορατικότητα για τους υπόλοιπους, συνδέοντας χαρακτηριστικά του προσώπου τους με στοιχεία του χαρακτήρα τους. Στο πέρασμα των χρόνων, έχουν δοθεί διάφορες ονομασίες στις πρακτικές αυτές και έχουν διαχωριστεί ολόκληροι υποκλάδοι, όπως μετροσκοπία -η μελέτη των ρυτίδων ή φρενολογία, που αποτελεί την ερμηνεία της δομής των κρανίων.
Σχήμα προσώπου
Μακρύ και λεπτό: Κάποιος με τέτοιο σχήμα προσώπου έχει αυξημένες αντοχές και ικανότητα στην διευθέτηση καταστάσεων. Εάν επιπροσθέτως έχει ελκυστικά χαρακτηριστικά, συνήθως δεν αφήνει μισοτελειωμένες δουλειές.
Ωοειδές: Ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου αποτελεί ένδειξη ζωτικότητας. Συνήθως αποτελούν την ψυχή της παρέας.
Τετράγωνο: Πρόκειται για άτομα αποφασιστικά στην επίτευξη των ονείρων τους. Είναι άνθρωποι της δράσης και της ταχύτητας.
Μέτωπο
Ομαλό: Κάποιος που δεν έχει ρυτίδες στο μέτωπό του είναι συνήθως εγκεφαλικό πρόσωπο. Σκέφτεται πολύ και λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις.
Ρυτίδες: Εάν υπάρχουν οριζόντιες γραμμές σε ολόκληρο το μέτωπο, αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός συγκινείται εύκολα.
Μάτια
Εκατοντάδες μυθιστορήματα, τραγούδια και ποιήματα έχουν γραφτεί για τα μάτια, τα παράθυρα της ψυχής. Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα και δείχνουν πώς πραγματικά αισθάνεται κάποιος.
Αγχωμένα: Εάν παρατηρείτε λευκό μεταξύ της ίριδας και του κάτω βλέφαρου και των δύο ματιών, ο άνθρωπος αυτός είναι αγχωμένος και ανήσυχος.
Οργισμένα: Εάν το άσπρο εμφανίζεται επάνω από την ίριδα, αυτό σημαίνει ότι εκτός του άγχους, το πρόσωπο αυτό είναι πιθανό να ανταποκριθεί βίαια. Επισημαίνεται ότι εάν το λευκό εμφανίζεται περιμετρικά της ίριδας, τρέξτε. Αυτό δηλώνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι διανοητικά ασταθής.
Ρυτίδες: Εάν παρατηρήσετε μικρές ρυτίδες στα πλάγια των ματιών, βρίσκεστε με κάποιον που γελά πολύ και είναι σε γενικές γραμμές, ευτυχισμένος.
Φρύδια
Το διασκεδαστικό με τα φρύδια είναι ότι αποτελούν μια εξαιρετική ένδειξη του τι ακριβώς σκέπτεται κάποιος εκείνη τη στιγμή.
Ίσια: Τα επίπεδα, οριζόντια φρύδια δείχνουν ένα άτομο με ιδέες και καλό συζητητή.
Καμπυλωτά: Εάν τα φρύδια ενός ανθρώπου είναι καμπυλωτά, συνήθως λατρεύουν τα ανέκδοτα.
Λεπτά: Πρόκειται για ανθρώπους με χαμηλή αυτοπεποίθηση, ειδικά εάν τα φρύδια είναι καμπυλωτά και σε απόσταση από τα μάτια. Καθησυχάστε τους και τονίστε ότι δεν θα τους κρίνετε, ακόμη και εάν το κάνετε.
Συνεχόμενα: Εάν συναντήσετε άτομο με αδιάκοπα φρύδια, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι πρόκειται για κάποιον που σκέπτεται συνεχώς και ίσως είναι χρήσιμο να μοιραστεί τις ιδέες του μαζί σας.
Μύτη
Μικρή: Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι με μικρή μύτη είναι αδύναμοι και συχνά αναξιόπιστοι.
Μεγάλη: Μια μεγάλη μύτη αποτελεί ένδειξη αποφασιστικότητας και διάθεσης για πρωτοβουλία. Σημάδι ιδιαίτερα ισχυρού χαρακτήρα.
Χοντρή: Η χοντρή μύτη σηματοδοτεί τους ρεαλιστές, ανθρώπους που προσεγγίζουν τους άλλους με τόλμη.
Μυτερή: Μια τέτοια μύτη δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι εγωκεντρικός, αναποφάσιστος και ευαίσθητος.
Αυτιά
Μικρά: Τα μικρά αυτιά είναι συνήθως σημάδι ανασφάλειας, αλλά συνήθως ο κάτοχός τους ξέρει τι θέλει και είναι καλός εργαζόμενος.
Μυτερά: Όπως ακριβώς και ο καλύτερος εκπρόσωπός τους, ο Δρ. Σπόκ, οι άνθρωποι με μυτερά αυτιά είναι άκαμπτοι στις απόψεις τους και δυσκολεύονται να χαλαρώσουν.
Τριχωτά: Οι άνθρωποι με τριχωτά αυτιά δίνουν συνήθως έμφαση στις λεπτομέρειες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι εμμένουν και στις ασήμαντες.
Πηγούνι
Τετραγωνικό: Οι άνθρωποι με τα τετραγωνικά πηγούνια είναι ακαταδάμαστοι και έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα.
Προεξέχον: Εάν το πηγούνι ενός προσώπου προεξέχει καταφανώς, πρόκειται συνήθως για υπεροπτικό άτομο. Θεωρούν ότι κρατούν την πανίσχυρη αλήθεια και κανένας άλλος δεν είναι ποτέ σωστός.
Χείλη:
Σαρκώδη: Εκτός του ότι ενισχύουν την ελκυστικότητα του προσώπου, τα σαρκώδη χείλη δείχνουν γενναιοδωρία και βαθιά επιθυμία του ατόμου να μιλά για τον εαυτό του.
Λεπτά: Σημάδι έντονα και έμφυτα εσωστρεφούς προσωπικότητας. 

Πηγή   

www.in2life.gr
Related Posts with Thumbnails