CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

BabelFish Universal Translator Widget

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Εξυπνες Ιδέες & Λυσεις

Έξυπνες ιδέες, μικρά πρακτικά μυστικά, καθώς και χρήσιμες συμβουλές, απόσταγμα εμπειρίας χρόνων πολλών γυναικών, για να μας λύσουν τα χέρια στα καθημερινά και όχι μόνο… 
Επειδή η ζωή είναι πολύ ωραία για να την κάνουμε δύσκολη, και ο χρόνος μας είναι υπερπολύτιμος και λιγοστός, μικρά προβληματάκια εμφανίζονται από το πουθενά για να μας χαλάσουν την διάθεση και να μας σπαταλήσουν τον χρόνο. Οι γυναίκες οι οργανωμένες όμως είναι πάντα έτοιμες σαν μοντέρνες super woman να τα βγάλουν πέρα και σαυτά… Σιγά μην φοβηθούν έναν μικρό λεκέ στην φούστα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι ο πρώτος καλεσμένος… ή ξέρουν πολύ καλά να διώξουν τις μυρωδιές του σπιτιού από το πολύωρο μαγείρεμα της γαλοπούλας ανήμερα Πρωτοχρονιά…  
symvhandswinebaby 1. Για να αφαιρέσετε γρήγορα και άμεσα τις δαχτυλιές στον τοίχο, χρησιμοποιήστε μια μαλακή καθαρή γόμα, ή ακόμα λίγο ψίχα λευκού ψωμιού…
2. Αποφασίσατε μετακίνηση επίπλων …η μετακίνηση πέτυχε αλλά το σημάδι από το πόδι του καναπέ έμεινε στο μοντέρνο σας χαλί. Κρατείστε σε απόσταση 10 εκατοστών το σίδερο του ατμού ζεστό πάνω από το χαλί και το σημάδι, εξαφανίστηκε.
3. Οριακά έφτασε ο χρόνος πριν ο Νίκος χτυπήσει το κουδούνι, για ένα γρήγορο βάψιμο των νυχιών. Ωχ και τώρα…τι; Πολύ γρήγορα βάλτε τα χέρια σας κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης για 3 λεπτά και ως δια μαγείας… στέγνωσαν. Έτοιμη για έξω!
4. Σας ενοχλούν τα βαριά, ψεύτικα και χημικά αρωματικά χώρου. Το ξέρω…και μένα…Δοκιμάστε να βάλετε ένα καλαίσθητο γυάλινο μπολάκι πάνω στο καλοριφέρ όση ώρα είναι αναμμένο, και ρίξτε μέσα:
1 ξυλαράκι κανέλα, μερικά καρφάκια γαρύφαλλο ,
2 φιλαράκια δυόσμο καθώς και την φλούδα από 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι…Το άρωμα που θα διαχυθεί στον χώρο θα σας χαλαρώσει αλλά και θα καταφέρει να καλύψει σπιτικές μυρωδιές από τα αλλεπάλληλα μαγειρέματα των ημερών.
5. Τα κεριά ταιριάζουν παντού και δημιουργούν - ζεστή και «χουχουλιάρικη» ατμόσφαιρα. Πόσο χάλια όμως γίνονται όταν αρχίζουν να λιώνουν και να στάζουν δημιουργώντας γρήγορα δύσκολους λεκέδες. Βούτηξε λοιπόν τα κεριά σας πρις τα ανάψετε μέσα σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει. Ρίξτε στο νερό 3 κουταλάκια αλάτι και αφήστε τα εκεί για μισή ώρα. Βγάλτε τα, σκουπίστε τα, και θα καούν μέχρι τέλους χωρίς να στάξουν.
6. Μπορεί το κόκκινο κρασί και το ούζο να μην συνεργάζονται καλά …στο στομάχι μας αλλά κάνουν πολύ καλή δουλειά εξουδετερώνοντας το ένα το άλλο πάνω στο λευκό καλό τραπεζομάντιλο. Δηλαδή πολύ απλά, αν κόκκινο κρασί έπεσε και λέρωσε το τραπεζομάντιλο, λίγο ούζο αμέσως θα διώξει τον δύσκολο λεκέ από το ύφασμα. Μετά πλύνετε το κανονικά
 7. Η σοκολάτα πάντα έχει την τιμητική της.  Αν η κουβερτούρα σβόλιασε καθώς την ζεσταίνεται , σβήστε το μάτι και ρίξτε της μέσα λίγη λιπαρή ουσία. Λίγο καλαμποκέλειαο ή λίγο μαργαρίνη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Σε πολύ λίγο θα ξαναπάρει την ρευστή της μορφή και θα συνεχίσει να σκανδαλίζει με την μυρωδιά της
8. Τέλος η ζάχαρη άχνη…Και τώρα με τι θα πασπαλίσετε τους απίθανους κουραμπιέδες που μόλις ξεφουρνίσατε; Πάρτε λίγη κανονική κρυσταλιζε ζάχαρη και χτυπήστε την στο μπλέντερ. Θα γίνει άχνη σε χρόνο μηδέν.
9. Φτιάξατε μια λαχταριστή κοτόσουπα με την κότα που ταξίδεψε για σας από το χωριό. Νόστιμο και υγιεινό το κρέας της αλλά πολύ λιπαρό. Αν θεωρείτε πως η σούπα σας λοιπόν έχει πολύ λίπος, αφαιρέστε το περισσευούμενο λίπος ρίχνοντας μέσα 3 παγάκια. Το λίπος θα παγώσει και θα μαζευτεί στη επιφάνεια. Λίγο πριν τα παγάκια λιώσουν απομακρίνετέτα από την κατσαρόλα και μαζί θα φύγει και το περισσευούμενο λίπος αφήνοντας μόνο τις βιταμίνες και θα θρεπτικά συστατικά ενός χωριάτικου κοτόπουλου.
10 Για να μην πιτσιλάει το λάδι, ρίξτε μέσα λίγο αλάτι το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφάει μέρος της υγρασίας που μπορεί να υπάρχει στο σκεύος και που κάνει το λάδι όταν ζεσταθεί να πιτσιλάει.

www.melistyle.gr
Related Posts with Thumbnails