CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder

BabelFish Universal Translator Widget

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ανοιχτή Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας μερος 1ο

Αυτή είναι μια επιστολή που την έφερε η μικρή απο το σχολείο (νηπιαγωγείο), την έδωσαν οι δασκάλες στα παιδάκια. Σας την παραθέτω όπως είναι γιατί αξίζει

Αγαπητοί γονείς, 
Απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά σε εσάς, τους γονείς των μαθητών μας γιατί ξέρουμε οτι νιώθετε και εσείς την ίδια με εμάς οργή και αγανάκτηση απο την πρωτοφανή άδικη επίθεση όχι μόνο στα δικά μας αλλά και στα δικά σας οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί ξέρουμε οτι η επίθεση της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των αγορών, σήμερα περισσότερο απο ποτέ, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. 
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και όλης της εκπαίδευσης γενικότερα. Η δημόσια εκπαίδευση δέχεται μια διαρκή επίθεση πολλά χρόνια τώρα. Μια επίθεση που ίσως να ευνοεί μερικούς όχι όμως εσάς τους γονείς, ούτε βέβαια εμάς τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο τα παιδιά σας και τους μαθητές μας. 

Η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών απο το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, περνάει μέσα απο το επικοινωνιακό σύνθημα "Πρώτα ο μαθητής", λες και οι εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια δεν υπηρετούν αυτό ακριβώς το σύνθημα σαν ιδέα και πυξίδα. 

Εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε οτι 

  • Οι "πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι" ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των 400€ μηνιαίως μόλις χτες πληρώθηκαν για πρώτη φορά απο το Σεπτέμβρη του 2009 (για τα δεδουλευμένα τους μέχρι και το Δεκέμβρη του 2010)
  • Οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι παραμένουν απλήρωτοι απο το Σεπτέμβρη του 2009.
  • Οι καταχρεωμένες σχολικές επιτροπές ήδη απο φέτος αναγκάζονται να τα βγάζουν πέρα με μειωμένες τις επιχορηγήσεις, για τις πάγιες και λειτουργικές ανάγκες, κατά 66%. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει οτι απο το Σεπτέμβριο δε θα υπάρχουν χρήματα ούτε για το πετρέλαιο των σχολείων. 
  • Αρκετοί Δήμοι δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ απο το Γενάρη του 2009 στις σχολικές μονάδες. 
  • Αρκετά παιδιά έμειναν το σχολικό έτος 2009-2010 έξω απο τα δημόσια νηπιαγωγεία αναγκάζοντας τους γονείς να οδηγηθούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Και φέτος θα έχουμε το ίδιο και χειρότερο σκηνικό αφού καμιά μέριμνα δεν έχει ληφθεί απο την πολιτεία. 
  • Εκατοντάδες μαθητές στοιβάζονται καθημερινά μέσα σε κοντέινερ για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. 
  • Ακόμη και σήμερα, ένα μήνα πριν τη λήξη του σχολικού έτους, υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ολοήμερα σχολεία. 
  • Μέσα στα πλαίσια της εισοδηματικής οι εκπαιδευτικοί του μισθού των 1200€ βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται έως και 3000€ ετησίως. 
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, και στα πλαίσια της περικοπής των δημόσιων δαπανών, μειώνονται οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών κατά 50% και των αναπληρωτών κατά 70% για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Αυτό σημαίνει οτι του χρόνου οι εκπαιδευτικοί που θα βρίσκονται στα σχολεία θα είναι κατά 11.000 λιγότεροι. Λιγότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί σημαίνει περισσότεροι αναπληρωτές, περισσότεροι μαθητές ανά τμήμα-συνενώσεις τμημάτων, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Ούτε λόγος να γίνεται για φροντιστηριακά μαθήματα, τάξεις υποδοχής για τα παιδιά των μεταναστών, ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη, που έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν στο όνομα της "οικονομίας". Ισως να έχετε ακούσει οτι βασικός στόχος του ΥΠΕΠΘ είναι να "μείνει η τσάντα στο σχολείο". Όσοι ζουν την πραγματικότητα των σχολείων πραγματικά αναρωτιούνται: πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς υποδομές, με βιβλία δύσκολα και απαιτητικά που κάνουν εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να τρέχουν αδιάκοπα πίσω απο την ύλη; 
Και οι δυο πλευρές θέλουμε ένα σχολείο που δε θα λειτουργεί με τα κριτήρια του ανταγωνισμού, του κέρδους, με τα κριτήρια της αγοράς και των επιχειρ΄σεων. Τα παιδιά σας/μας δεν είναι προϊόντα κι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μάνατζερ αλλά ούτε και μάγοι. 



Έρχεται και το δεύτερο μέρος ............ Τα σχόλια δικά σας!!!! Keep thinking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να μάθω τι σκέφτεσαι!!!

Related Posts with Thumbnails